Träning och kost – en viktig kombination

Vare sig du tränar golf, hockey, styrketräning, löpning eller något helt annat, så är det viktigt med återhämtning. Denna sker i form av fysisk vila, sömn, stretching, och inte minst i intaget av mat. När du tränar bryter du nämligen ner kroppen, och då är det ytterst viktigt att du tillåter den att åter igen bygga upp sig. Och ju mer och bättre du äter, desto mer kommer den att bygga upp!

Vad är en nyttig kost?

Att äta rätt innebär egentligen mest att äta mat med mycket bra innehåll. Det som definierar nyttig mat är hur mycket nutrienter, alltså vitaminer, mineraler, fibrer och andra byggstenar, den innehåller. Nyttiga kolhydrater har till exempel mycket fibrer, och nyttiga grönsaker har mycket vitaminer, mineraler, och proteiner.

Om du tränar mycket är det särskilt relevant att du får i dig mycket proteiner, hälsosamma kalorier, vitaminer och mineraler. Vegetabiliska proteinpulver såsom ärtprotein, pumpaprotein eller hampaprotein kan vara särskilt hjälpsamma för muskelbyggandets skull, exempelvis. Och nyponfröolja och kokosolja kan även bidra till friska leder och skelett. Glöm heller inte godsaker såsom pasta, chipsvarianter och choklad!

Vad du än tycker om kommer du att hitta en hel del nyttigheter på nätet. Klicka här och beställ hem redan idag!